Nieuws

Wil je de Ammophila-Nieuws ontvangen?

Op deze pagina vindt u de aankomende activiteiten en de nieuwsbrief van het kunstenaarshuis. Via deze nieuwsbrief word u volledig op de hoogte gehouden van de activiteiten in het huis.

Actueel nieuws juni 2021:

Zerewind Live bij Ammophila zondag 11 juli 16.00 uur
Zijn leven lang droeg hij een geheim, vertrouwd als een fysieke mogelijkheid. 
Al zijn werken waren niets meer dan pogingen om dat geheim te verklaren –   Zonder het te verraden.               Bas Kwakman 
Op zondag 11 juli 16.00 uur brengen Hans Woudenberg (cello) en Bas Kwakman (poëzie, stem) het programma Zerewind in Ammophila. 
 
Het duo brengt samen twee stukken – Zerewind en Het kind. Hans Woudenberg speelt daarnaast twee solostukken. 
            Zerewind is een gedichtencyclus van Bas Kwakman over de ongrijpbaarheid van de kunstenaar, over de gespannen relatie tussen de kunstenaar en het publiek en tussen diens autonomie en de heersende opvattingen. Het Kind is een korte gedichtencyclus, geschreven vanuit een fantasierijk kind van vijf jaar dat midden in de magische kinderfase vat probeert te krijgen op een zieke vader. 
            Op basis van de gedichten van Kwakman ging cellist Hans Woudenberg op zoek naar de ruimtes die de woorden hem boden. Op basis van improvisaties, waarin hij reageert op de inhoud, de klank, de sfeer, de witruimtes in de gedichten en het metrum, zijn korte, losse composities ontstaan, allen geheel eigen van kleur, die de woorden beurtelings ondersteunen, overreden, uitdagen of harmoniëren. Woudenberg speelt naast de gedichtencycli het stuk Le sublime et un départ, een compositie van Nico Huijbregts op basis van een gedicht van Rainer Maria Rilke en Syrinx, een stuk van Claude Debussy dat oorspronkelijk is bedoeld voor fluit solo.
 
Bas Kwakman is schrijver/dichter, docent, uitgever en beeldend kunstenaar. Van hem verschenen de boeken Een stem van Paardenhaar (Azulpress, 2013) over een reis door Mongolië, Hotelkamerverhalen (Arbeiderspers, 2017) en In poëzie en oorlog (Arbeiderspers, 2019). Hij was van 2003 tot 2019 directeur van Poetry International. In 2018 ontving hij de nationale Bressensis Award voor zijn rol in de internationale poëzie en in 2019 ontving hij de cultuurpenning van Rotterdam.

Hans Woudenberg was als twintigjarige student betrokken bij het ontstaan van het Schönberg Ensemble in 1972. Zijn engagement voor de nieuwe muziek is sinds die vroege studiejaren steeds verder gegroeid. Van 1993 tot 2003 vormde hij met de pianiste Marja Bon de drijvende kracht achter Wendingen, waarmee vijftig multidisciplinaire projecten werden uitgevoerd. Hij speelde in het ASKO|Schönberg Ensemble en van 1996 tot 2019 in het DoelenKwartet. Als solist trad hij o.a. op tijdens de Amsterdamse Cellobiënnale met voor hem geschreven concerten van Vanessa Lann, Diego Soifer en Jan-Peter de Graaff.
Lien brengt single ‘Ja dat is waar ik van hou’ uit.
Het afgelopen jaar heeft liedjesschrijver en kleinkunstenaar Lien van ons huis veel nieuwe muziek opgenomen. Alle liedjes uit haar muzikale theatervoorstelling ‘Ik kom hier niet weg met hippe sneakers’. 


En de eerste single is NU te beluisteren! Ze is heel blij om het lied nu met iedereen te kunnen delen. ‘Ja dat is waar ik van hou’ is een ode aan de ja-zegger. Mét een knipoog. De bijbehorende videoclip is opgenomen in Ammophila. 


Luister de single hier via je favoriete muziekdienst: https://lnk.to/ObvlJC3o 
De videoclip is hier te bekijken: https://youtu.be/XMYPrHWGNYw


Ook is haar nieuwe website in de lucht.
Ga naar L I E N om een kijkje te nemen.

Wil je Lien zien optreden met haar muzikale theatervoorstelling? Reserveer dan tickets voor de theaterdiners die ze gaat geven. Mét band!


THEATERDINERS


Vrijdag 9 juli bij restaurant Greens in the park, Westbroekpark, Den Haag. Een driegangendiner én theater samen voor 45 euro per persoon. 
Reserveer via: restaurant@greensinthepark.nl 

Donderdag 22 juli bij strandtent De Fuut, Scheveningen. Een driegangendiner én theater samen voor 46 euro per persoon. 
Reserveer via deze link: https://theaterdinersdefuut.eventgoose.com 
Uitnodiging Expositie werken jeanne 3 juli om 16:00 uur
Ammophila gaat stoppen
Helaas is onlangs de moeilijke beslissing genomen dat per mei 2022 Huize Ammophila gaat verdwijnen. Het huis krijgt een nieuwe bestemming en de huidige bewoners waaieren uit over het land. 

Dat betekent dat er tot 1 mei 2022 nog kunstzinnige activiteiten georganiseerd zullen worden, waar jullie natuurlijk nog steeds hartelijk welkom zijn. 
Daarna zullen we elkaar op andere plekken gaan treffen.

Tot mei komend jaar is het ook nog steeds gewoon mogelijk om woon en werkruimte te huren in Huize Ammophila. Binnenkort komen er meerdere ruimtes vrij. Bij interesse kun je contact opnemen met jeanne: jpmschouten@hotmail.com.

Vanwege de grote veranderingen hier in huis lijkt een groot ontmoetingsfeest ons op dit moment niet gepast. Daarom hebben we besloten de feestelijke bijeenkomst van 4 juli te annuleren. Wel hopen we jullie te ontmoeten bij andere evenementen hier in huis.